top of page

Εξοπλισμός

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Η διαρκής αναβάθμιση του εξοπλισμού μας είναι κάτι δεδομένο για εμάς. Εξοπλιζόμαστε συνεχώς με νέας τεχνολογίας μηχανήματα που προσφέρουν καινοτόμες θεραπείες για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Υψηλής έντασης Laser

Η τεχνολογία λέιζερ υψηλής έντασης (HIL) βασίζεται στη γνωστή αρχή της θεραπείας με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (LLLT). Σε αντίθεση με τη θεραπεία λέιζερ χαμηλού επιπέδου, η υψηλή ισχύς και η επιλογή του σωστού μήκους κύματος του HIL επιτρέπουν βαθιά διείσδυση στους ιστούς και μέσω μιας φυσικής διαδικασίας μεταφοράς ενέργειας (βιοδιέγερση και φωτομηχανική επίδραση) επιταχύνει σημαντικά την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών. Το HIL προσφέρει μια ισχυρή και μη εθιστική μορφή διαχείρισης οξέος πόνου και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία αθλητικών τραυματισμών, π.χ. μυϊκός τραυματισμός ή παραμόρφωση των αρθρώσεων, και πόνος στη μέση που προκαλείται π.χ. κήλη δίσκου ή διαταραχές στην αυχενική περιοχή που προκαλούν πόνο στον αυχένα.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων( Shockwave )

Η θεραπεία με κύματα είναι μια πολυεπιστημονική συσκευή που χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική, τη φυσιοθεραπεία, την αθλητική ιατρική, την ουρολογία και την κτηνιατρική. Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι η γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και η αποκατάσταση της κινητικότητας. Μαζί με το να είναι μια μη χειρουργική θεραπεία χωρίς ανάγκη για παυσίπονα την καθιστά ιδανική θεραπεία για την επιτάχυνση της ανάρρωσης και τη θεραπεία διαφόρων ενδείξεων που προκαλούν οξύ ή χρόνιο πόνο.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Ενδοθερμία Tecar

Είναι η εφαρμογή ενός συστήματος εκπομπής ισχύος ραδιοσυχνοτήτων στο ανθρώπινο σώμα ως θεραπευτική μέθοδος ελέγχου και ποσοτικοποίησης της ποιότητας και της ποσότητας της συσσωρευμένης ισχύος στο σώμα. Ως εκ τούτου, το Tecar είναι επίσης μια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιεί την ισχύ που εφαρμόζεται σε καταχωρημένες θεραπευτικές διαδικασίες.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Ηλεκτροθεραπείες

Ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ως ιατρική θεραπεία. Στην ιατρική, ο όρος ηλεκτροθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία θεραπειών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών όπως βαθιά διεγερτικά εγκεφάλου για νευρολογικές παθήσεις. Ο όρος έχει επίσης εφαρμοστεί ειδικά για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Επιπλέον, ο όρος “ηλεκτροθεραπεία” ή “ηλεκτρομαγνητική θεραπεία” έχει επίσης εφαρμοστεί σε μια σειρά εναλλακτικών ιατρικών συσκευών και θεραπειών.

Περαιτέρω πληορφορίες: ( Πατήστε εδώ)

Υπέρηχοι

Ο θεραπευτικός υπέρηχος χρησιμοποιεί επίσης ηχητικά κύματα πάνω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής αλλά δεν παράγει εικόνες. Σκοπός του είναι να αλληλεπιδρά με ιστούς στο σώμα έτσι ώστε είτε να τροποποιούνται είτε να καταστρέφονται. Μεταξύ των πιθανών τροποποιήσεων είναι: μετακίνηση ή ώθηση ιστού, θέρμανση ιστού, διάλυση θρόμβων αίματος ή παράδοση φαρμάκων σε συγκεκριμένες θέσεις του σώματος. Αυτές οι καταστρεπτικές ή αφαιρετικές λειτουργίες καθίστανται δυνατές με τη χρήση δοκών πολύ υψηλής έντασης που μπορούν να καταστρέψουν άρρωστους ή ανώμαλους ιστούς όπως όγκους. Το πλεονέκτημα της χρήσης θεραπειών υπερήχων είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι επεμβατικές. Δεν χρειάζεται να γίνουν τομές ή τομές στο δέρμα, χωρίς να αφήνονται πληγές ή ουλές.

Περαιτέρω πληορφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Μαγνητοθεραπεία

Η μαγνητική θεραπεία είναι μια εναλλακτική ιατρική που περιλαμβάνει το ασθενές στατικό μαγνητικό πεδίο που παράγεται από έναν μόνιμο μαγνήτη. Είναι παρόμοιο με την εναλλακτική ιατρική της ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί ένα μαγνητικό πεδίο που παράγεται από μια ηλεκτρικά τροφοδοτούμενη συσκευή.

Περαιτέρω πληορφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Διαθερμία

Η διαθερμία είναι μια θεραπευτική θεραπεία που συνήθως συνταγογραφείται για παθήσεις των μυών και των αρθρώσεων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής συχνότητας για να διεγείρει την παραγωγή θερμότητας στους ιστούς του σώματος. Η θερμότητα μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες διαδικασίες, όπως αύξηση της ροής του αίματος ανακουφίζοντας τον πόνο, βελτίωση της κινητικότητας των ιστών καθώς επουλώνονται.

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία, που κυριολεκτικά σημαίνει «ψυχρή θεραπεία», είναι μια τεχνική όπου το σώμα εκτίθεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετά λεπτά. Η κρυοθεραπεία μπορεί να παραδοθεί σε μία μόνο περιοχή ή μπορείτε να επιλέξετε κρυοθεραπεία ολόκληρου του σώματος. Η τοπική κρυοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων πακέτων πάγου, μασάζ πάγου, σπρέι ψυκτικού υγρού

Περαιτέρω πληορφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Θερμοθεραπεία

Η θερμοθεραπεία είναι η εφαρμογή οποιασδήποτε ουσίας στο σώμα που αυξάνει τη θερμοκρασία των ιστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος, τον μεταβολισμό των ιστών και την επέκταση του συνδετικού ιστού. Η αυξημένη ροή αίματος διευκολύνει την επούλωση των ιστών παρέχοντας πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στο σημείο του τραυματισμού.
Αυτή η αύξηση του μεταβολισμού βοηθά τη διαδικασία επούλωσης αυξάνοντας τόσο τις καταβολικές όσο και τις αναβολικές αντιδράσεις που απαιτούνται για την υποβάθμιση και την απομάκρυνση των μεταβολικών υποπροϊόντων της βλάβης των ιστών. Η θέρμανση του δέρματος έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί τον θαλάμο και τον εγκεφαλικό φλοιό, και κάποια από την ανακούφιση από τον πόνο που παρέχεται από την τοπική θερμοθεραπεία μπορεί να μεσολαβεί απευθείας από τον εγκέφαλο.

Περαιτέρω πληορφορίες: (Πατήστε εδώ )

Συσκευή Λεμφοιδήματος – Κυκλοφορητής άκρων

Η Συσκευή Λεμφικού Μασάζ  βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και τη διάλυση των υγρών στα νεκρά σημεία των άκρων. Αυξάνει την πίεση των μυϊκών ιστών με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή (σε τέσσερα στάδια). Ανακουφίζει τον πόνο και θεραπεύει το οιδήμα, με την επανάκτηση των λειτουργιών των ταλαιπωρημένων και τραυματισμένων άκρων.

Γυμναστήριο θεραπευτικής άσκησης

Το γυμναστήριο ή κέντρο αποκατάστασης του φυσικοθεραπευτηρίου μας είναι ένας οργανωμένος χώρος γυμναστηρίου, όπου εφαρμόζονται, κατά περίπτωση, προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής με στόχο την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς και την απρόσκοπτη επανένταξη και ασφαλή επιστροφή του στις καθημερινές ή αθλητικές του δραστηριότητες.

Ηλεκτροβελονισμός

O ηλεκτροβελονισμός είναι μια μορφή βελονισμού όπου ένα μικρό ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μεταξύ ζευγαριών βελόνων βελονισμού. Σύμφωνα με ορισμένους βελονιστές, αυτή η πρακτική αυξάνει τη χρήση του τακτικού βελονισμού, μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία και την ευεξία και είναι ιδιαίτερα καλή για τη θεραπεία του πόνου. Υπάρχουν ενδείξεις για κάποια αποτελεσματικότητα (όταν χρησιμοποιείται επιπλέον αντιεμετικά) στη θεραπεία μέτριου εμετού μετά τη χημειοθεραπεία, αλλά όχι για οξύ έμετο ή καθυστερημένη σοβαρότητα ναυτίας.

bottom of page