top of page

Τεχνικές

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Kinesio Taping

Η μέθοδος Kinesio Taping είναι μια θεραπευτική τεχνική που ανακουφίζει τον πόνο και διευκολύνει τη λεμφική παροχέτευση με μικροσκοπική ανύψωση του δέρματος. Αυτή η ανύψωση επηρεάζει τις συστροφές στο δέρμα αυξάνοντας τον διάμεσο χώρο και επιτρέποντας τη μείωση της φλεγμονής στις πληγείσες περιοχές. Με βάση την έρευνα και τα χρόνια της κλινικής χρήσης, η μέθοδος Kinesio Taping εφαρμόζει συγκεκριμένα την ταινία Kinesio που βασίζεται στην αξιολόγηση και την αξιολόγηση για να υπαγορεύσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Οι εφαρμογές Kinesio Tex Tape μπορούν να εφαρμοστούν με εκατοντάδες τρόπους και να έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή, να προωθήσουν τη μετεγχειρητική επούλωση, να βελτιστοποιήσουν την απόδοση, να αποτρέψουν τραυματισμούς και να προωθήσουν την καλή κυκλοφορία και μπορούν να βοηθήσουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι η πρακτική της διείσδυσης στο δέρμα με λεπτές, συμπαγείς, μεταλλικές βελόνες, οι οποίες στη συνέχεια ενεργοποιούνται με απαλές και συγκεκριμένες κινήσεις των χεριών του ασκούμενου ή με ηλεκτρική διέγερση. Ο βελονισμός είναι μέρος της αρχαίας πρακτικής της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Οι παραδοσιακοί κινέζοι ιατροί πιστεύουν ότι το ανθρώπινο σώμα έχει περισσότερα από 2.000 σημεία βελονισμού που συνδέονται με μονοπάτια ή μεσημβρινούς. Αυτά τα μονοπάτια δημιουργούν μια ροή ενέργειας (Qi, προφέρεται “chee”) μέσω του σώματος που είναι υπεύθυνη για τη συνολική υγεία. Η διακοπή της ροής ενέργειας μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Εφαρμόζοντας τον βελονισμό σε ορισμένα σημεία, πιστεύεται ότι βελτιώνει τη ροή του Qi, βελτιώνοντας έτσι την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για διάφορες καταστάσεις.

Ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια μορφή βελονισμού όπου ένα μικρό ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μεταξύ ζευγαριών βελόνων βελονισμού. Σύμφωνα με ορισμένους βελονιστές, αυτή η πρακτική αυξάνει τη χρήση του τακτικού βελονισμού, μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία και την ευεξία και είναι ιδιαίτερα καλή για τη θεραπεία του πόνου. Υπάρχουν ενδείξεις για κάποια αποτελεσματικότητα (όταν χρησιμοποιείται επιπλέον αντιεμετικά) στη θεραπεία μέτριου εμετού μετά τη χημειοθεραπεία, αλλά όχι για οξύ έμετο ή καθυστερημένη σοβαρότητα ναυτίας.

Αθλητική μάλαξη

Το αθλητικό μασάζ είναι μια βαθιά μορφή κινητοποίησης μαλακών ιστών. Ένα αθλητικό μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί σε αθλητικό και μη αθλητικό πλαίσιο. Το αθλητικό μασάζ περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών που περιλαμβάνουν την εκτόνωση, το ζύμωμα, το στύψιμο, το σπάσιμο και το δείκτη της σκανδάλης. Ένα αθλητικό μασάζ χρησιμοποιείται για γενική χαλάρωση του μυϊκού σκελετικού συστήματος, καθώς και για οποιαδήποτε προβληματική περιοχή. Το αθλητικό μασάζ ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση, διασπά την πρόσφυση, κινητοποιεί τους μαλακούς ιστούς και μειώνει τον πόνο.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Βεντουζουθεραπεία

Η θεραπεία με βαλβίδα είναι μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής κατά την οποία δημιουργείται τοπική αναρρόφηση στο δέρμα με την εφαρμογή θερμαινόμενων κυπέλλων. Η πρακτική του εμφανίζεται κυρίως στην Ασία αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Όπως συμβαίνει με κάθε εναλλακτική ιατρική, η βεντούζα έχει χαρακτηριστεί ως ψευδοεπιστήμη και η πρακτική της ως απολαυστική.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Manual therapy

Η χειροκίνητη θεραπεία ή χειραγωγική θεραπεία είναι μια φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται κυρίως από φυσιοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές για τη θεραπεία του μυοσκελετικού πόνου και της αναπηρίας. Περιλαμβάνει κυρίως ζύμωση και χειρισμό μυών, κινητοποίηση αρθρώσεων και χειρισμό αρθρώσεων. Χρησιμοποιείται επίσης από τους Rolfers, θεραπευτές μασάζ, αθλητικούς προπονητές, οστεοπαθητικούς και γιατρούς. Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του 2011 δείχνει ότι το εικονικό φάρμακο είναι ένας από τους πιθανώς πολλούς ενδεχομένως σχετικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η χειρωνακτική θεραπεία βελτιώνει τα κλινικά αποτελέσματα που σχετίζονται με τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Θεραπευτική Άσκηση

Με τους απλούστερους όρους, η θεραπευτική άσκηση περιλαμβάνει κίνηση που έχει συνταγογραφηθεί για τη διόρθωση των βλαβών, την αποκατάσταση της μυϊκής και σκελετικής λειτουργίας και/ή τη διατήρηση της ευεξίας . Τα επιστημονικά στοιχεία που καταδεικνύουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης είναι αδιαμφισβήτητα και τα οφέλη της άσκησης υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων στους περισσότερους ενήλικες. Για τους περισσότερους ενήλικες, ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει αερόβια, αντίσταση, ευελιξία και νευροκινητική προπόνηση είναι απαραίτητο για τη βελτίωση και τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

Κατοίκον Θεραπεία

Tο φυσικοθεραπευτήριο μας αναλαμβάνει την θεραπεία στο περιβάλλον διαβίωσης των ασθενών. Επιτελείο από έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας, όταν οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν τη μετάβαση στις εγκαταστάσεις μας. Στα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον θεραπείας συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η άμεση λειτουργική προσαρμογή στο οικείο περιβάλλον, καθώς και η αποφυγή μετακινήσεων.

Θεραπευτική μάλαξη

Το θεραπευτικό μασάζ επιδιώκει να αποκτήσει θεραπευτικό όφελος. Ενώ το θεραπευτικό μασάζ είναι συχνά χαλαρωτικό, ο τελικός στόχος της συνεδρίας ή της σειράς συνεδριών δεν είναι η χαλάρωση. Οι θεραπευτικοί στόχοι μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ θεραπευτών μασάζ και πελατών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μασάζ συνιστάται από έναν επαγγελματία υγείας και μπορεί να πραγματοποιηθεί ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου θεραπείας. Για παράδειγμα, κάποιος που παρακολουθεί φυσιοθεραπεία για τραυματισμό μπορεί να έχει ένα κανονικό θεραπευτικό μασάζ για να χαλαρώσει τους μυς, να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο και να αυξήσει την ευελιξία τους. Ομοίως, το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να συμπληρώσει τη φροντίδα των πληγών, τη φροντίδα του καρκίνου και μια ποικιλία άλλων θεραπειών. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το θεραπευτικό μασάζ ως αυτόνομη θεραπεία. Μερικοί άνθρωποι, όπως αθλητές, εργάτες ή εργαζόμενοι στο γραφείο, υποβάλλονται σε τακτικό θεραπευτικό μασάζ για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση.

Περαιτέρω πληροφορίες:  ( Πατήστε εδώ )

φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία (PT), γνωστή και ως φυσιοθεραπεία, είναι ένα από τα συμμαχικά επαγγέλματα υγείας.Παρέχεται από φυσικοθεραπευτές που προάγουν, διατηρούν ή αποκαθιστούν την υγεία μέσω φυσικής εξέτασης, διάγνωσης, πρόγνωσης, εκπαίδευσης ασθενών, φυσικής παρέμβασης, αποκατάστασης, πρόληψης ασθενειών και προαγωγής της υγείας. Οι φυσιοθεραπευτές είναι γνωστοί ως φυσιοθεραπευτές σε πολλές χώρες.

Περαιτέρω πληροφορίες: ( Πατήστε εδώ )

bottom of page